Reken je rijk met een elektrische auto

Ik rij al 5 jaar 100% elektrisch uit volle overtuiging. Ik heb ondekt dat door simpelweg te switchen van benzine naar elektrisch, ik mijn CO2 voetafdruk drastisch verlaag. Simpel & effectief. Mijn persoonlijke verbazing waarom niet iedereen dat doet, is de reden waarom ik al jaren elektrisch rijden Ambassadeur ben.

reken je rijk met elektrisch rijden

Fijenoord - Ajax

Een deel van mijn omgeving wordt enthousiast van mijn verhaal en informatie. Anderen gooien mij dood met alle redenen waarom elektrisch rijden niet kan, niet duurzaam is, te veel tijd kost en ga zo maar door. Als jij zo iemand bent, dan voelt het voor mij als dat ik voor Feyenoord ben en jij voor Ajax. En die 2 werelden gaan niet bij elkaar komen.

Echter zodra men door heeft dat elektrisch rijden zakelijk financieel heel aantrekkelijk is, gaan bovenstaande redenen overboord gaan en stapt men zonder morren over naar elektrisch.

Je zou denken dat ik daar blij mee ben. En ja, ik ben blij dat men een reden heeft gevonden om duurzamer te rijden. Maar toch voel ik een steek in mijn groene hart en ontzetting dat geld dus een hele belangrijke drijver is. En het aspect duurzaamheid mooi meegenomen is. We regeren dus met onze portemonnee.

Goedkoper of duurder

Zou ik zijn overgestapt als elektrisch rijden duurder was geweest dan benzine? Bij het maken van mijn keuze heb ik een compleet kostenoverzicht gemaakt van de benzine auto en de elektrische auto (veel info was er toen nog niet). De uitkomst was dat ik privé 50,- per maand duurder uit zou zijn. Dat was het mij waard. In mijn ogen een behapbare bijdrage om auto te blijven rijden, zonder de wereld verder te degraderen. Uiteindelijk ben ik de auto zakelijk gaan rijden en werd deze goedkoper, dan mijn benzine auto op privé.

kostenoverzicht

De moraal van dit verhaal? alle redenen om niet elektrisch te rijden vallen weg, zodra je zakelijk jezelf rijk kan rekenen. Dus doe jezelf een plezier onderzoek welk voordeel elektrisch rijden jou mogelijk biedt. Maak het kostenplaatje. Dat hoef je niet alleen te doen, zoals ik 5 jaar geleden deed. Ik help je op weg middels mijn blogs.

P.S. Nee, elektrisch rijden is niet op alle fronten zaligmakend, wel een hele goed stap in de juiste richting met betrekking tot vergroening van mobiliteit. En dat is precies wat we nodig hebben. Leg je zelf niet in de luren met de fluistergedachte dat de ideale oplossing nog komt. En dat je daar op wacht. Wachten is niet de houding die we nu nodig hebben. Omdat de regering dat jaren heeft gedaan, wil nog niet zeggen dat jij dat ook moet doen.