Waarom zou je elektrisch willen rijden?

Er wordt steeds vaker geschreven over elektrisch rijden. De insteek van de verhalen zijn zowel positief als negatief. Je hebt er misschien al eens over nagedacht of het onderwerp voor je uit geschoven met het argument “Laten ze het eerst maar eens verder uit ontwikkelen”. Een belangrijke vraag die je jezelf zou kunnen stellen is; WAAROM zou jij elektrisch gaan rijden?

Why jaguar I-pace blog.png

Veranderende omgeving

Een voor de hand liggende reden is om duurzamer te werken, te leven. Je kan de digitale krant niet openslaan of je leest wel een artikel dat over klimaatverandering gaat. Deze zomer ging het vooral over de grote droogte. Onlangs werd bekend dat er in Nederland een klimaattop wordt gehouden in 2020. En die gaat niet over de beperking van uitstoot van CO2, maar over klimaatadaptie! Dat gaat over hoe we ons kunnen weren tegen het veranderende klimaat. Dus als je nu nog de opwarming van de aarde ontkent, moet je toch even onder een steen vandaan komen. Eens?

Verander jij al?

Dus er is al klimaatverandering! Maar ben jij al aan het veranderen? Hoe staat het met de duurzaamheidsdoelstellingen binnen je bedrijf gesteld? Als je geen serieuze stappen zet, zal beleid je “dwingen”. Echter veranderen is lastig, zeker als het van de ene op de andere dag moet gebeuren. Dat werkt ook niet. Een nieuwe gewoonte aanleren doe je stapje voor stapje. Maar de volharding vinden en het doorzetten deze gewoonte te bouwen, daarbij is je WAAROM belangrijk. Het is een anker, die jou standvastig houdt.

Redenen voor elektrisch rijden

Ter inspiratie voor jouw WAAROM, een aantal redenen om elektrisch te rijden:

  • Geen uitlaatgassen

  • Enorme lage onderhouds -en verbruikskosten

  • Stil en relaxed rijden

  • Nooit meer tanken

  • Je loopt graag voorop in de markt

  • Financieel voordeel: geen wegenbelasting, geen BPM, lage bijtelling van 4%, Milieuinvesteringaftrek (zakelijk)

  • Je wilt graag als eerste bij de stoplichten weg zijn

  • Flinke verlaging CO2 voetafdruk

  • Je voelt je verantwoordelijk voor het behoud van het milieu

Ik ben benieuwd naar jouw reden! Twitter mij @D_Hoogendijk

Mijn WAAROM

Ik ben zo iemand die denkt dat ze wél de wereld eigenhandig kan veranderen. Dat één druppel op die gloeiende plaat wél helpt, zolang ik anderen kan inspireren hetzelfde te doen. Mijn WAAROM is klimaatverandering en daarom ben ik 5 jaar geleden elektrisch gaan rijden. Ik heb het allemaal moeten uitvinden, er tijd in gestopt: de proefrit, informatie vinden, langere periode proefrijden. Wanneer jij je WAAROM hebt bepaald en denk dat elektrisch rijden een oplossing is, dan ben ik graag je persoonlijke wegwijzer; de Elektrisch Rijden Coach. Ik doe niets liever dan anderen enthousiast maken over elektrisch en adviseren hoe elektrisch rijden praktisch en haalbaar is.

Dus!

Wacht jij tot beleid je dwingt of ben jij die ondernemer die proactief stappen zet?